latinica  ћирилица
08/04/2024 |  19:20 | Autor: SRNA

Stevandić: Srpska će izdržati pritiske i održati snagu koalicije

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je večeras u Zvorniku da će Republika Srpske izdržati sve pritiske, što je jako bitno i održati koalicije i snagu Srpske koju sada ima.
Ujedinjena Srpska - sastanak u Zvorniku - Foto: SRNA
Ujedinjena Srpska - sastanak u ZvornikuFoto: SRNA

- Participiramo zajedno sa koalicijom i na nivou Repubike Srpske i u zajedničkim organima BiH, vodeći čvrstu nacionalnu politiku i trpimo neviđene pritiske u kojima se jako dobro snalazimo - rekao je novinarima Stevandić koji je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da Republika Srpska zna za šta se bori i da od toga neće odustati,

- Uspjeli smo da napravimo dobru međunarodnu poziciju koju nikada do sada nije imala Republika Srpske u evropskim zemljama, u Rusiji, Kini i drugim azijskim zemljama - ocjenjuje on.

Stevandić je prije sastanka Regionalnog odbora US Izborne jedinice 7, rekao novinarima da ova partija u svakom tenutku može da izvede veliki broj ljudi, da pokaže brzinu organizacije u koju može da se pouzda Republika Srpska.

On je dodao da je Zvornik jedan od šest gradova koji čine kičmu RS, a prema tome i US.

Stevandić je rekao da će se na Regionalnom odboru stranke razgovarati i razmatrati aktuelna politička situacija i pripreme za predstojeće lokalne izbore te naglasio da US ima jako dobru organizaciju, infrastrukturu i ljude.

Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora US Zvornik Boško Dragić rekao je da svako imenovanje na neku od funkcija nosi određena zadovoljstva ali i veliku odgovornost, misleći prije svega na lokalne izbore ali i pripreme za unutarstranačke izbore.

- Gradski odbor US Zvornik je dosljedan u sprovođenju programskih ciljeva US i ima svoj pravac djelovanja u jačanju i osnaživanju stranke - rekao je Dragić.