latinica  ћирилица
08/04/2024 |  20:27 ⇒ 20:49 | Autor: TANЈUG

Vučić: Priština nije ispunila nijednu tačku iz Ohridskog i Briselskih sporazuma (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu u Јelisejskoj palati da prištinska strana nije učinila ništa i da nije ispunila nijednu tačku ni iz Ohradskog, niti iz prvog i drugog Briselskosg sporazma.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

Vučić je na zajedničnoj konferenciji za novinare u Parizu prenio i da će večeras, kako je rekao, imati želju da razgovara sa Makronom o Savjetu Evrope i onome što treba da se dogodi na teritoriji Francuske povodom 75-godišnjice osnivanja Savjeta Evrope.

- Rekli ste da su obje strane po nešto učinile. Da niste pomenuli, ne bih o tome govorio. Nisu obje strane učinile, jedna strana nije učinila ništa. Ne samo da nije ispunila nijednu tačku ni Ohridskog, ni prvog ni drugog Briselskog sporazuma već ta jedna strana je napravila izbore sa izlaznošću od 3,4 odsto, zatim ste nam vi rekli i ja sam poslušao, potpisujte peticiju, biće dovoljno da se raspišu izbori. Oni nam ni poslije toga ne daju izbore, sprovode eksproprijaciju na sjeveru KiM i tu dovode svoje policajce i vojnike, iako nemaju pravo - rekao je Vučić.

I dalje se ne vodi nikakava istraga protiv onih koji su pucali u našu djecu samo zato što su nosili Badnjak, i dalje se ne vodi istraga povodom svih ranjavanja Srba i svi pominju samo Banjsku, dodao je Vučić.

Kako je rekao, pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na KiM.

- Što se tiče Ohridskog sporazuma, Srbija je ispunila već tri stvari, iako nije morala nijednu. Bio je dogovor i svi smo razgovarali o tome da najprije mora da bude ispunjena ZSO koja nije pomjerena sa mrtve tačke, a Srbija je od ličnih karata, tablica, tzv. carinskih pečata... sve je to ispunila - rekao je Vučić.