latinica  ћирилица
08/04/2024 |  22:12 ⇒ 09/04/2024 | 07:24 | Autor: SRNA

Dodik: Američka administracija narušava prava Srpske koja proističu iz Dejtona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska vodi politiku zaštite svojih prava koja proizilaze iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, a koja masovno narušava američka administracija, posebno demokratska, koja je na vlasti.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Pomažu im Britanci i značajan dio EU. Moj tim vodi tvrdoglavu borbu, a moj narod, koji me već 20 godina bira na najvažnijim pozicijama, dijeli našu borbu i daju nam podršku - rekao je Dodik u intervjuu za Televiziju "Rusija-24".

Kao što to stranci obično rade, kaže Dodik, personalizovali su krivicu i vjeruju da je jak političar i da bi, ako bi ga eliminisali na ovaj ili onaj način, ostvarili svoj cilj, a to je nestanak Republike Srpske.

- Britanci, koji ovako djeluju po cijelom svijetu, premjestili su svoje jedinice sa Bliskog istoka u okolinu Sarajeva kako bi izvršili operativnu akciju. Kao rezultat analize, naša policija i obaveštajne službe su došle do zaključka da je potrebno pojačati zaštitu štićenih lica - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je uticaj Sjedinjenih Država u svijetu apsolutno poguban, te da žele da iscrtaju svoju zonu nespornih interesa, koja uključuje i Balkan.

- I ovdje imaju problem i riješili su da se obračunaju sa Srbima. Prije dvije-tri godine počeli su da pričaju o "malignom ruskom uticaju". A uticaj Sjedinjenih Država je apsolutno poguban. Za razliku od Rusije koja je uvijek željela mir i saradnju, oni hoće da ih se sluša bespogovorno - rekao je Dodik.