latinica  ћирилица
09/04/2024 |  07:22 ⇒ 08:35 | Autor: RTS

Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona; Osumnjičeni za ubistvo ne otkrivaju lokaciju

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za tijelom devojčice Danke Ilić. Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi tijelo. Direktor "Vodovoda" u Boru podnio je ostavku. Gradonačelnik Bora najavio je trodnevnu žalost u tom gradu.
Potraga za Dankom Ilić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Potraga za Dankom Ilić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Pretražuje se drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema. Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se Ј. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor ЈP "Vodovod" u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.