latinica  ћирилица
09/04/2024 |  09:31 | Autor: RTRS

Košarac: Hari Poter i NATO integracije BiH - odličan naziv za Bećirovićev roman fantazije

Hari Poter i NATO integracije BiH - bio bi to odličan naziv za novi roman fantazije autora Denisa Bećirović, rekao je Staša Košarac rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Dosadilo je Bećiroviću da piše otvorena pisma, pa je presavio tabak i pravac u Brisel da generalnom sekretaru Stoltenbergu iznese spisk pustih želja. Pa redom: NATO da uputi poziv BiH za članstvo, da se vrate u vojne baze u BiH. Nedostajao je samo zahtjev da se Ekrem nogira iz kuhinje i scenario Nadrealista bi bio potpun - objasnio je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je dodao da ne može pobjeći od sarkazma u nastojanju da shvati metode uzaludnih pokušaja bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da BiH ugura u NATO savez.

- Zbog vlastite mentalne higijene, ne mogu niti želim da se ozbiljno bavim mentalnom strukturom kvaziljevičara, koji je spremam da javno i bez imalo srama iznosi notorne neistine o tome kako je tobože "BiH jasno opredijeljena i spremna za članstvo u Alijansi" - rekao je Košarac.

Ne sporim Bećiroviću pravo, dodaje on, da kao pojedinac u Briselu ćaska o bilo čemu, pa i da, ako već tako preferira, spisak vlastitih novogodišnjih želja iznosi generalnom sekretaru NATO-a, umjesto Deda Mrazu.

- No, Bećirović nema pravo da govori u ime BiH, bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. Јasno je i Bećiroviću i Helezu i svima u ovoj zemlji, kao i čelnicima Alijanse, da BiH neće u NATO bez saglasnosti Republike Srpske. Јoš je jasnije da Srpska tu saglasnost nikada neće dati. Žao mi je što Bećiroviću rušim Snješka, ali NE BiH u NATO - poručio je Košarac.