latinica  ћирилица
09/04/2024 |  10:35 ⇒ 10:37 | Autor: SRNA

Šobot: Banjaluku ću učiniti gradom po mjeri građana

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da će kada bude izabran na tu funkciju prenijeti na svoje saradnike i gradske institucije profesionalizam i odgovornost, rad, ozbiljnost i legalizam, a sve s ciljem da grad na Vrbasu istinski bude po mjeri građana i usmjeren ka njihovim stvarnim potrebama.
Nikola Šobot - Foto: RTRS
Nikola ŠobotFoto: RTRS

On je dodao da po dobijanju mandata slijedi veliki posao.

- Banjaluku zamišljam kao grad po mjeri građana, usmjeren prema njihovim stvarnim potrebama. Siguran sam da ćemo sve čemu težimo ostvariti. A ciljevi su nam, između ostalog, unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite, pronatalitetna politika, briga o mladima, razvoj sporta i kulture, te podsticaj ekonomiji i bolji životni standard - rekao je Šobot.

On je naglasio da za njega politika predstavlja mnogo više od populizma, vrijeđanja i jeftine retorike.

- Nadam se da ću političkim djelovanjem i nastupom uspjeti da vratim pristojnost, odgovornost i uljudnost na tom planu. Sigurno je da neću voditi negativnu kampanju, iako sam više nego spreman da se borim ukoliko do nje dođe - poručio je Šobot.

On je naveo da je veliki iskorak na političkoj sceni u Republici Srpskoj to što ga je kao vanstranačkog kandidata podržao najjači politički subjekat u Srpskoj - SNSD.

- Osjećam istovremeno veliku odgovornost i vjetar u leđa - naveo je Šobot i zahvalio za podršku građanima, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koji je, kako je rekao, ozbiljan regionalni lider koji ima znanje, iskustvo i političku vještinu.

On je zaključio da je dosta destrukcije i podjela, te da želi da okuplja ljude.

- A potrebe i želje građana Banjaluke moje su politike i ciljevi za koje ću se boriti do kraja - rekao je Šobot, koji je ljekar i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Banjalučki Gradski odbor SNSD-a je protekle sedmice dao jednoglasnu podršku Šoboti za kandidata za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.