latinica  ћирилица
09/04/2024 |  12:42 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Nešić: Treba da prestanemo da živimo u prošlosti (VIDEO)

Povodom nastojanja Bošnjaka i nekih zapadnih zemlja da se pred Generalnu supštinu UN ponovo stavi rezolucija o Srebrenici, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, istakao je da neko želi da ima alate da pritiska Republiku Srpsku i Srbiju.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Nekome je cilj da da bosanski lonac proključa. Јa ne vidim među narodom da neko želi sukobe. Zašto neko, nakon toliko godina pominje Srebrenicu i šta želi da postigne? Mislim da trebamo prestati da živimo u prošlosti - izjavio je Nešić.

On je dodao, da se u tome ogledaju nečije političke namjere, te da se pokušava zataškati ono što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu.

- Treba naći drugog krivca, pa eto Srbi su najpogodniji da budu krivci. Ne osjećam se odgovornim za ono što se dogodilo u Srebrenici. Osuđujem taj zločin - rekao je Nešić, te dodao da svi koji su krivi treba i da odgovaraju, ali da kolektivna odgvornost srpskog naroda ne dolazi u obzir.

Nešić je dodao, da osim osim želje da BiH bude dio EU, nemaju ništa zajedničko. 

- Postoji samo matematička koalicija, odnosno zbir ruku u parlamentu. Nemamo zajedničke programe, ciljeve, zajednički pogled na BiH u budućnosti. Јedino nam je zajednička želja da budemo dio EU i svi predano radimo na tome - naveo je Nešić, zaključivši da se usaglašava sa predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o ovom pitanju.