latinica  ћирилица
09/04/2024 |  13:59 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Stanivuković najavio besplatan prevoz za sve penzionere u Banjaluci, evo kako da se prijavite (VIDEO)

Јavni prevoz za 48.000 građana Banjaluke biće besplatan, potvrdio je danas gradonačelnik najvećeg grada Srpske Draško Stanivuković.
Besplatan javni prevoz (Foto: Grad Banjaluka/A. Čavić) -
Besplatan javni prevoz (Foto: Grad Banjaluka/A. Čavić)

- Istorijski i važan dan za Banjaluku. Pune tri godine posvećeno smo radili na tome da obezbijedimo besplatan prevoz za 48.000 građana - istakao je Stanivuković.

Dodao je da je ponosan što je penzionerima kroz ovu mjeru, umjesto jednokratne obezbijeđena doživotna podrška.

- Krajnje je vrijeme da penzioneri prestanu da žive od jednokratnih pomoći u izbornim godinama i da se rade konkretni koraci ka boljim uslovima života najstarije populacije. Naša rješenja nisu jednokratna, nego doživotna i način na koji radimo u Banjaluci može da bude primjer svim drugima - kazao je Stanivuković i naveo da penzioneri već od danas mogu vrlo jednostavno predati zahtjev i ostvariti pravo na doživotnu karticu za besplatan javni prevoz.

Stanivuković je zajedno sa koordinatorom projekta, Tanjom Palačković, pozvao sve penzionere i lica starija od 65 godina, da već od sutra ostvare svoje pravo.

Pravo na besplatan javni prevoz možete ostvariti na sljedeći način: uz popunjen zahtjev priložiti - dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije, te dostaviti u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banjaluka u Grčkoj ulici.

Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu, da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu.