latinica  ћирилица
09/04/2024 |  14:25 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Prepiska zabrinutih roditelja djece koju je nepoznato lice presretalo u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

Nakon što se pojavila informacija da nepoznata osoba presreće djecu u Banjaluci i nudi im novac da uđu u automobil, RTRS je dobio prepisku zabrinutih roditelja.
Djeca - Foto: RTRS
DjecaFoto: RTRS

Јedna od zabrinutih majki poslala je u Viber grupu poruku, kako je dva dječaka presrelo nepoznato lice, te im ponudilo da ih poveze, što su dječaci odbili.

 

Ističe da je ta nepoznata osoba, presrela iste te dječake u drugoj ulici i nudila novac da uđu u automobil, kao i da su dječaci nakon tog pobjegli.

Foto: RTRS

- U školsku grupu je stigla poruka, da nepoznato lice nudi novac za usluge prevoza, odnosno da nudi djeci da uđu u njegov automobil. Dalje ne znam, ali svakako treba svi da povedemo računa, te da svako ko može, dođe po svoje dijete nakon škole - rekla je majka dječaka, koji pohađa treći razred osnovne škole Višnja Vujmilović za RTRS.

Nakon ove informacije, oglasila se i banjalučka policija.

- Nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da se nepoznato lice iz automobila "golf", koje se kretalo u naselju Lazarevo, obratilo maloljetnom licu nudeći mu novac i vožnju. To je izazvalo strah i uznemirenost kod maloljetnika, koji se udaljio iz te ulice. Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja i provjere navoda navedene prijave - rekla je za RTRS portparol PU Banjaluka Milana Stojnović.