latinica  ћирилица
09/04/2024 |  17:23 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Ninković podržao trku "Beograd-Banjaluka" (VIDEO)

Trka će ući u Banjaluku i to ne smije doći u pitanje, poručio je poslije sastanka delegaciji međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", prvi čovjek Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.
Ljubo Ninković - Foto: Ustupljena fotografija
Ljubo NinkovićFoto: Ustupljena fotografija

Sredstva za cilj trke u iznosu od 50 hiljada maraka su rezervisana amandmanima na budžet grada za 2024. godinu i njihova realizacija zavisi samo od potpisa gradonačenika da se ista odobre.

- Mi ćemo učiniti sve, da se to desi u najskorije vrijeme i da to bude do početka trke, kako bi se planirane aktivnosti oko cilja u Banjaluci mogle realizovati. Trka će sigurno ući u Banjaluku i to ne smije doći u pitanje - poručio je Ninković.

Direktor trke "Beograd Banjaluka", Vladimir Kuvalja je skrenuo pažnju da Gradska uprava na čelu sa gradonačenikom mora da obrati pažnju na sport i sportske događaje koji su proslavili ovaj grad.

- Zahvaljujući predsjedniku Skupštine grada Ljubi Ninkoviću trka će završiti u Banjaluci, što je jasna poruka nama sportistima da neko razumije i shvata važnost sporta i sportskih događaja. Imali smo na stotine pisama i poruka od naših sugrađana koji su nam dali podršku u smislu ulaska karavana u grad, prosto ljudi to žele i nemoguće je ići protiv volje građana. Razočaran sam sa ljudima koji vode sport grada, koji očigledno stvari posmatraju iz ugla isključivo politike. Tačno je da dajem podršku predsjedniku Republike Srpske i ako im to smeta, oni ne mogu da vode najveći grad Srpske - rekao je Kuvalja.