latinica  ћирилица
09/04/2024 |  18:28 ⇒ 18:33 | Autor: SRNA

Narodno pozorište iz Prištine 15. aprila u Banjaluci

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci u ponedjeljak, 15. aprila, biće odigrana predstava "Ženidba" u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.
Narodno pozorište - Foto: SRNA
Narodno pozorišteFoto: SRNA

Povodom 75 godina Narodnog pozorišta Priština i pet godina Zadužbine za Kosovo i Metohiju, udruženje Srbsko sabranje "Baštionik" iz Banjaluke organizuje gostovanje ovog pozorišta u Republici Srpskoj.

Iz "Baštionika" su naveli da su predstave dobrotvornog karaktera i biće izvedene u saradnji sa gradskim administracijama u Banjaluci, Laktašima, Prnjavoru i Gradišci.

Na svakoj od ovih predstava "Baštionik" će organizovati prikupljanje priloga za četiri porodice sa Kosova i Metohije o čijim potrebama su podatke dobili od terenskih saradnika "Baštionika", humanitarne organizacije "Majka devet Јugovića" i članova ansambla Narodnog pozorišta Priština.

Ulaz na sva četiri izvođenja je besplatan, po želji glumaca i svih članova ansambla.

Predstavu "Ženidba", po tekstu Nikolaja Gogolja, režirao je Milan Karadžić.

Dobrovoljne donacije za porodice Kosova i Metohije mogu biti uplaćene i na žiro-račun o kojem se informacije mogu dobiti na kontakte "Baštionika".

Sav prihod u aprilu prikupljen pozivom na broj 17766 biće upućen ovim porodicama sa Kosova i Metohije, naveli su iz "Baštionika".