latinica  ћирилица
09/04/2024 |  19:52 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Dodik: Bećirović patološki lažov, NATO zna da nismo za članstvo (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović patološki lažov, jer zna da bez saglasnosti Srpske nema članstva BiH u NATO, a u javnim istupima poziva Alijansu da primi BiH u ovaj savez.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je rekao da je Alijansi poznat stav Republike Srpske o saradnji, ali ne i članstvu, da to zna i Bećirović, ali da će i sutra govoriti isto.

- Možete da okupirate BiH, NATO je moćan, ali dozvolite, mi želimo da sarađujemo, ali članstvo ne možemo da prihvatimo jer ste bombardovali Srbe tri puta - jednom u RSK, drugi u Republici Srpskoj, a treći u Srbiji. Dakle, išli ste svagdje gdje se Srbi nalaze dominantno i tukli nas, a hoćete da budemo vaša članica. Rekli smo da nećemo, ne možemo s vama ratovati, ne možemo se svađati - rekao je Dodik.

On je istakao da se odluka o članstvu BiH u NATO ne može donijeti ako za to nema saglasnosti tri konstitutivna naroda.

- O vojnim pitanjima se odlučuje konsenzusom. Na nivou Predsjedništva ima tri člana i ako jedan član nije za neku odluku, onda te odluke više nama, ne pita se više zašto. Srbi nisu za članstvo u NATO - rekao je Dodik.