latinica  ћирилица
10/04/2024 |  07:41 ⇒ 07:44 | Autor: SRNA

Zbog radova usporen saobraćaj na putu Čatrnja-Gradiška, AMS moli vozače za strpljenje

Saobraćaj se jutros na dionici magistarlnog puta Čatrnja-Gradiška zbog radova odvija usporeno, a s obzirom na to da je riječ o frekventnom putnom pravcu jer je izlaz na auto-put iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače mole da budu strpljivi.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija nesmetano, uz povoljne vremenske uslove, a izmjene su na dionicama na kojima se izvode radovi.

Povodom vjerskog praznika do sutra u ponoć na području Federacije BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povrememene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk privremeno će dolaziti do obustave saobraćaja od 11.00 do 15.00 časova. Radovi će se u toku jednog dana izvoditi do 15 minuta.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Gornja Čađavica-Ljeljenča, u rejonu Ljeljenče zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

U FBiH Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac-Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Tarčin-Konjic na dvije lokacije, Јelah-Doboj u Kraševu, Travnik-Donji Vakuf preko Komara, Јablanica-Potoci /Donja Јablanica/ i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.