latinica  ћирилица
10/04/2024 |  08:36 ⇒ 08:44 | Autor: sputniknews.com

Zašto je Đoković odabrao Zimonjića?

Kada je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, Novak Đoković počeo je da trenira sa Nenadom Zimonjićem u Beogradu.
Novak Đoković i Nenad Zimonjić (Foto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI) -
Novak Đoković i Nenad Zimonjić (Foto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI)

Poslije priprema u prestoici prvi reket svijeta i nekada najbolji dubl teniser na svijetu nastavili su da se spremaju u Monte Karlu, a Zimonjić je sjedio u boksu na Novakovom prvom meču što ukazuje na to da bi saradnja mogla da bude potvrđena.

U prvi mah prisustvo Nenada Zimonjića na treninzima Novaka Đokovića bilo je iznenađenje, međutim prvi reket svijeta nikada ništa ne radi nepromišljeno pa je tako i ovoga puta bio obazriv.

Nije išlo Novaku od početka godine, ali je na prvom meču protiv Romana Safijulina, ruskog tenisera, u Monte Karlu pokazao da se probudio, da igra tenis iz najboljih dana i da je ponovo strah i trepet za protivnike.

Za to velike zasluge idu i Zimonjiću koji je za kratko vrijeme probudio "uspavanu zvijer"i koji je čini se tokom meča sa Safijulinom znao najboljem teniseru svijeta da uputi dobre savjete.

"Brže iz nogu Nole", rekao je bivši broj jedan u dublu Novaku pred servis koji je potom bio fantastičan.

Osim što ima razloga da vjeruje u Zimonjićeve alate, Novak je proslavljenog dublaša u tim doveo i iz vjerovatno još jednog razloga.

Zimonjić je u karijeri osvojio 54 titule, od toga 16 na šljaci, a čak pet u Monte Karlu koji je njegov najuspešniji masters turnir u karijeri.

Sa druge strane masters u Kneževini je Novaku najneuspješniji u karijeri. Srpski as jeste osvojio dvije titule, ali kada se pogleda skor na svim drugim turnirima iz serije hiljadu bio je daleko bolji.

Možda Novak nije znao tačan broj Zimonjićevih titula u Monte Karlu, ali nema sumnje da je bio upućen u to da je to turnir koji on vrlo dobor poznaje u smislu uslova i podloge.

Očigledno je, barem za sada, da se Novak dobrom čovjeku obratio za pomoć, a rezultati u nastavku turnira će vjerovatno i dati odgovor na pitanje da li Zimonjić ostaje u Novakovom timu.