latinica  ћирилица
10/04/2024 |  08:49 ⇒ 08:52 | Autor: SRNA

Sedmi dan potrage za tijelom djevojčice Danke

Sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Borskom okrugu.
Potraga za Dankom Ilić (Foto: Tanjug, VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Potraga za Dankom Ilić (Foto: Tanjug, VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Pripadnici Uprave kriminalne policije iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D.D. osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Inspektori sa kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena stigli su juče u selo Zlot i pregledaju okolinu osumnjičenog, a pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju obližnji potok, javio je RTS.

Na terenu je juče izvršena pretraga šiblja oko močvare u selu Zlot, nedaleko od imanja D.D, prvoosumnjičenog za ubistvo, rezervoar u pilani na istom imanju i cijela pilana.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju. Poslije desetodnevne potrage i detaljnih provjera, policija je uhapsila dva pedesetogodišnja muškarca iz Bora, radnike "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana, a terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D.D. priznao zločin, dok se Ј.S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D.D. preminuo je nedavno u Policijskoj upravi u Boru.