latinica  ћирилица
10/04/2024 |  11:16 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Naša Banka Banjaluka glavna banka svim svojim klijentima

Kompanija za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Metriks doo Banjaluka, objavila je rezultate istraživanja, koji prikazuju pozicije brendova i trendove na bankarskom tržištu Republike Srpske.
Naša Banka - Foto: Ustupljena fotografija
Naša BankaFoto: Ustupljena fotografija

Istraživanje je potvrdilo da Naša Banka a. d. Banjaluka uživa izuzetno veliko povjerenje svojih klijenata i da u potpunosti ili većinom ispunjava njihova očekivanja zahvaljujući svojoj dostupnosti, ljubaznom osoblju i pouzdanom razvoju savremenog bankarskog poslovanja na temelju domaće bankarske tradicije.

Istraživanje koje je u martu 2024. sprovela kompanija Metrics pokazalo je da čak 94 odsto ispitanika koji imaju otvorene račune u Našoj Banci a. d. Banjaluka, upravo Našu Banku smatra i svojom glavnom bankom.

To je veliko priznanje za banku jer potvrđuje kvalitet kreiranih bankarskih proizvoda i usluga sa kojima su klijenti Naše Banke odlično upoznati.

Istraživanje, takođe, otkriva da Naša Banka ispunjava očekivanja klijenata koji su je izabrali za svoju glavnu banku. Većina njih, tačnije 60 odsto, navelo je da je zadovoljno proizvodima i uslugama Naše Banke koja je do sada većinom ispunjavala njihova očekivanja, a čak 23 odsto ih tvrdi da je Naša Banka u potpunosti ispunila njihova očekivanja.

- Generalno, sprovedeno istraživanje kompanije Metrics pokazalo je da su klijenti Naše Banke a. d. Banjaluka prepoznali visok kvalitet bankarskih proizvoda i usluga koje su im na raspolaganju i da ih cijene. Sada je taj dostignuti bankarski standard, po kojem su u fokusu potrebe klijenta, potrebno dodatno promovisati - izjavila je Biljana Ševa, rukovodilac samostalnog Odjeljenja za kartično poslovanje, marketing i komunikaciju Naše Banke a. d. Banjaluka.

Naša Banka a.d. Banjaluka www.nasa-banka.com kao članica jedne od vodećih poslovnih grupacija iz Srbije (Galens Invest) sa ciljem pružanja što kvalitetnije usluge klijentima sprovela je ribrending svojih poslovnica, pokrenula nove i tehnološki unapređene digitalne kanale plaćanja, te kontinuirano radi na širenju poslovne mreže i bankomata.