latinica  ћирилица
10/04/2024 |  14:18 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Opozicija bez dogovora o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke (VIDEO)

Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj nisu postigli dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, rečeno je nakon sastanka predstavnika SDS-a, PDP-a, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta.
Miličević, Borenović, Trivić i Vukanović - Foto: Ustupljena fotografija
Miličević, Borenović, Trivić i VukanovićFoto: Ustupljena fotografija

Za sada, opozicija će na izbore u oktobru sa dva kandidata, ispred PDP-a to će biti aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, dok će Јelena Trivić biti kandidat Narodnog fronta.

SDS-ov Milan Miličević je izjavio da još nemaju konkretnu odluku po pitanju svog kandidata u Banjaluci, a za sada ni jedan od potencijalnih opozicionih nije dobio podršku ove stranke.

Ističe da nema velikih iznenađenja, kao ni dogovora o kandidatu opozicije u Banjaluci, ali da on postoji za većinu drugih opština i gradova u Srpskoj.

Miličević je istakao da njegova stranka neće podržati Izborni zakon Republike Srpske, ali da u svakom slučaju izlaze na izbore.

- Mi ćemo izaći na izbore po zakonu koji bude tada važio. Koji će zakon važiti tada to ćemo tek vidjeti. Kad kažem Izborni zakoni onda trebamo biti vrlo pragmatični. Postoji nametnuti zakon Šmita, postoji u pripremi usvajanje Republičkog zakona, on još uvijek nije usvojen tako da ga još nema. Prema tome ovi naredni zakoni biće vrlo dinamični kad su u pitanju Izborni zakoni- rekao je Miličević.