latinica  ћирилица
10/04/2024 |  16:29 ⇒ 16:43 | Autor: RTRS

Počela rekonstrukcija glavne saobraćajnice u banjalučkom naselju Česma

Počela je rekonstrukcija glavne saobraćajnice u banjalučkom naselju Česma, u Ulici Petra Velikog. Vrijednost projekta je 1,7 miliona KM, a rok za izgradnju šest mjeseci.
Rekonstrukcija glavne ulice u Česmi - Foto: RTRS
Rekonstrukcija glavne ulice u ČesmiFoto: RTRS

Mještani Česme kažu da žive samo četiri kilometra udaljeni od centra grada, ali od kada je u poplavama strušen most, a glavna saobraćajnica u katastrofalnom stanju, otežano obavljaju svakodnevne aktivnosti.

- Bili smo toliko odsječeni od grada, a samo smo četiri kilometra udaljeni od Banjaluke, a potpuno zaboravljeni - ističe Dosta Marić, mještanka Česme.

Rok za završetak radova je šest mjeseci, nakon čega će biti izdvojeno dodatnih 300.000 KM za modernizaciju glavne saobraćajnice.

- Izabrali smo izvođača, naš cilj je da kada izgradimo 600-700 metara puta zavisno od imovinsko-pravnih odnosa i problema sa kojim ćemo se sresti na terenu. Za razliku od prve dionice puta, biće urađen i dvostrani trotoar, radimo i fekalnu i oborinsku kanalizaciju, sve ispuste i naravno čekamo da se uradi kolektor - rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Iz Savjeta Mjesne zajednice Česma mole građane za strpljenje, jer će odvijanje sabraćaja, dok traju radovi, biti otežano.

- Kada se završi ova ulica mislim da će ovo biti prelijepo naselje. Onda će nam biti daleko lakše i zbog djece, sada vidite na šta ova sabraćajnica liči - naveo je Rade Radonjić, predsjednik Mjesne zajednice Česma.

Iz gradske administracije poručuju da se ukupno dva miliona KM ulaže u saobraćajnu infrastrukturu naselja Česma, a istovremeno se gradi most vrijedan deset miliona maraka.