latinica  ћирилица
10/04/2024 |  20:17 | Autor: SRNA

Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu

Policija je uhapsila pet osoba sa područja Mostara koje se dovode u vezu sa napadom na četvoricu mladića u Stocu, potvrđeno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Iz Tužilaštva je rečeno novinarima da su juče uhapšene dva, a danas tri lica, te da su predata u nadležnost Tužilaštva HNK.

Huliganski napad na četvoricu mladića, povratnika u Stolac, dogodio se u nedjelju, 7. aprila, desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline.

Prema informacijama MUP-a HNK, vozilo "mercedes" u kojem su se nalazili mladići čiji su M.A. /20/, E.G. /21/, D.B. /22/ i F.B. /18/, a koji su se vraćali iz Mostara nakon utakmice između fudbalskih klubova "Velež" i "Borac", najprije je automobilom "golf" izgurano sa puta, a potom okruženo sa još dva vozila, "pasatom" i "BMV-om".

Iz tih vozila izašlo je najmanje deset maskiranih huligana koji su bejzbol palicama počeli da razbijaju "mercedes" i udaraju mladiće.

U jednom trenutku su se razbježali nakon što je automobil, koji se kretao putem naglo usporio približavajući se mjestu događaja, a M.A. koji je vozio "mercedes" uspio je pozvati policiju i prijaviti napad, nakon čega su uz patrole stigle ekipe Hitne pomoći koje su ih prevezle u mostarske bolnice.

Svi napadnuti mladići su otpušteni na kućno liječenje.