latinica  ћирилица
10/04/2024 |  22:05 ⇒ 22:36 | Autor: RTRS

Nešić: Naša realnost je da BiH ne funkcioniše (VIDEO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je realnost da BiH ne funkcioniše, da se protiv Dodika vodi montirani sudski proces, da je tzv. visoki predstavnik, turista Šmit suspendovao zakonodavnu vlast, da je sljedeći korak Šmita da suspenduje sudsku vlast, da kaže ja sam sada zakonodavac i sudija.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Gostujući u emisiji Telering naše televizije Nešić je rekao da Republika Srpska neće prihvatiti unitarizaciju i centralizaciju BiH.

- Zagovaramo poštovanje Dejtona i ustavnog poretka BiH - kaže Nešić.

Ističe da je Denis Bećirović otišao u NATO bez unutrašnjeg konsenzusa, bez dogovora u Predsjedništvu i Parlamenta BiH i tražio nešto za šta nije ovlašten, što je, naglašava, klasična zloupotreba službenog položaja.

Nešić upozorava da BiH može postojati samo kao država dogovora tri naroda, dva entitetai da sve drugo vodi u mirnu disoluciju.

- U BiH se možemo dogovoriti samo oko onih stvari koje su svima prihvatljive. Nemogućnost dogovora u BiH plod je težnje Bošnjaka da vladaju Bosnom i Hercegovinom i posljedica je toga što Bošnjaci ne mogu da se otrgnu ratnog perioda i vraćanja u prošlost - kaže ministar bezbjednosti.

Vraćanjem u prošlost smatra i Rezoluciju o Srebrenici, koja bi krajem aprila trebalo da bude na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Ovo je, kaže, alat za dodatni pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku. Postavlja se, dodaje, pitanje - šta je krajnji cilj tog dokumenta!?

- Da li je cilj da se neko kao Njemačka oslobodi tega drugog svjetskog rata, zločina koji su počinili u tom ratu? Da li je potrebno da se okrivi neko drugi, a to je srpski narod? Da li je to alat kojim će se sutra pritiskati Srbija po pitanju Kosova i Metohije, a poslije toga i po pitanju Republike Srpske"? - pita Nešić.