latinica  ћирилица
11/04/2024 |  12:20 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

Beograd će nastaviti da strujom snabdijeva sjever Kosova i Metohije

Srbija će nastaviti da pomaže svojim građanima na sjeveru Kosova i Metohije i da im obezbjeđuje sigurno snabdijevanje električnom energijom, izjavila je ministar rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

Handanovićeva je ukazala da građani na sjeveru Kosova i Metohije dobijaju dezinformacije koje ne dolaze iz Beograda ili Elektrosevera i da nema istine u tome što im se plasira.

Ona je pojasnila da ima tehničkih izazova u sprovođenju sporazuma o energetici, prvenstveno u vezi sa brojilima koja su uglavnom stara, a negdje ih i nema, ali je istakla da će sve biti riješeno zajedničkim snagama.

- Svi građani na sjeveru Kosova mogu da računaju na svoju državu i treba da budu sigurni i da znaju da Elektrosever i Elektroprivreda Srbije stoje iza njih i da će im stabilno isporučivati električnu energiju - rekla je Handanovićeva za TV Pink.

Ona je napomenula da je EPS uradio dokapitalizaciju Elektrosevera i uložio kapital u tu kompaniju da može da se razvija, a da implementaciju sporazuma o energetici budno nadgledaju sve strane ambasade u južnoj srpskoj pokrajini.