latinica  ћирилица
11/04/2024 |  13:10 | Autor: RTRS

Nektar pivo učvrstilo poziciju na tržištu Slovenije (FOTO)

Banjalučka pivara svake godine nastoji da sve više ulaže u razvoj novih tehnologija i poboljšanje uslova rada, a sve u cilju zauzimanja dobre pozicije na tržištu BiH i širenju na druga tržišta. Ova kompanija, kao jedina pivara na ovim prostorima, veoma je važan privredni subjekt sa izvozom koji čini jednu trećinu ukupne proizvodnje. U cilju većeg širenja na tržištu Slovenije, pivaru su posjetili novi saradnici iz Slovenije - predstavnici "Arc Kranj" i "Tuš-a", saopšteno je iz ovog preduzeća.
Saradnici iz Slovenije posjetili banjalučku pivaru - Foto: Ustupljena fotografija
Saradnici iz Slovenije posjetili banjalučku pivaruFoto: Ustupljena fotografija

- Banjalučka pivara je kompanija koja ima veliki značaj za poslovanje Republike Srpske sa ukupnim prihodom od oko 46 miliona KM, zapošljava oko 260 radnika i izmiruje sve svoje obaveze prema državi. Trudimo se da neprestano ulažemo u razvoj proizvodnje, uvođenje novih tehnologija te edukaciju radnika. Kvalitet našeg piva je prepoznat u cijelom regionu te se dobar glas širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, pa do Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije - rekao je Ilija Šetka, direktor Banjalučke pivare.

Saradnici iz Slovenije posjetili banjalučku pivaru (Ustupljena fotografija)

On je dodao da je Pivara prošle godine zabeležila 12 miliona litara prodatog piva u izvozu, što, kako navodi, čini preko trećine ukupne proizvodnje i izuzetno su ponosni na te rezultate.

- Mnogo očekujemo od saradnje sa našim novim distributerima iz Slovenije koje smo ugostili u našoj pivari u Banjaluci i upoznali ih sa procesom proizvodnje Nektar piva - naglasio je Šetka.

Saradnici iz Slovenije posjetili banjalučku pivaru (Ustupljena fotografija)

Proizvodi Banjalučke pivare, a prije svih brend Nektar su se veoma uspješno našli na brojnim tržištima.

Nakon širenja na tržištu Slovenije, plan je da se nastavi širenje distribucije i rast prodaje i na druga tržišta u regionu i šire, navodi se u saopštenju Banjalučke pivare.