latinica  ћирилица
12/04/2024 |  07:57 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Kondić Panić: Važno je da se čuo stav Srpske u Parizu (VIDEO)

Posjeta predsjednika Milorada Dodika Francuskoj je od izuzetnog značaja, i veoma je važno da se čuo stav Republike Srpske u Parizu, da je Srpska stabilna, mirna i da je zemlja prosperiteta koja je otvorena za sve pregovore, rekla je Bojana Kondić Panić, ambasador BiH u Parizu za naš Јutarnji program.
Dodik, Budimir i Kondić Panić - Foto: RTRS
Dodik, Budimir i Kondić PanićFoto: RTRS

Kondić Panić je navela da je posjeta Dodika bila vrlo uspješna, sadržajna i raznovrsna, te da je na najbolji način prenesena poruka iz Srpske o namjerama daljeg razvoja i očuvanja, prvenstveno, stabilnosti i mira u BiH i Republici Srpskoj.

- Važno je da kažemo našu stranu i koliko uvažavamo Dejtonski mirovni sporazum kao i da se Francuska uključi u poštovanje i uvažavanje tog sporazuma - navodi Kondić Panić.

Navodi da je predsjednik Srpske senatore upoznao sa situacijom u BiH te da je francuskim političarima prenesena jasna poruka o stanju na Balkanu.

- Oni su upoznati sa situacijom i veoma su zainteresovani za očuvanje stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu. Zainteresovani su da Zapadni Balkan ubrza svoj proces pristupanja Evropskoj Uniji. To govori i činjenica da će već naredne sedmice senatori posjetiti Banjaluku  - ističe Kondić Panić.

Kondić Panić kaže da u francuskim političarima možemo da vidimo partnere te da su oni na tom putu zainteresovani. 

- Francuska je zemlja koja počiva na demokratiji i zemlja koja je navikla da se poštuju demokratski principi to je poštovanje u prvom redu legalno izabranih predstavnika - rekla je Kondić Panić.