latinica  ћирилица
12/04/2024 |  08:53 ⇒ 19:17 | Autor: RTRS

Stevandić: Rezolucija o Srebrenici demonstracija novog kršenja međunarodnog prava (VIDEO)

Rezolucija o Srebrenici je diskriminatorska rezolucija po pitanju muslimana i ovo je nevjerovatan ponor koji je otvorila NATO alijansa, izjavio je Nenad Stevandić predsjednik Narodne skupštine Srpske za TV Prva.
Nenad Stevandić (foto: prva.rs) -
Nenad Stevandić (foto: prva.rs)

- Pritisci su veliki, ali ja nisam pesimita. Ovo je demonstracija novog kršenja međunarodnog prava koje je uzrokovano upravo nemoći u ranijim pokušajima da se mi dezavuišemo, ukinemo i dovedemo u nemoguću poziciju. Ovo je nastavak te politike. Ali ovaj put su potcijenili našu pamet, našu sabranost i slogu. Sve su potcijenili - rekao je Stevandić.

Istakao je da je rezolucija o Srebrenici diskriminatorska.

- Ovdje je riječ o evropskim muslimanima koji su zaštićeni kao bijela rasa, dok su svi drugi muslimani u svijetu po Africi, Aziji tretirani kao manje vrijedni, jer jer su njihove žrtve mnogo veće a nikada nisu dobili nekusvjetsku podršku u rezoluciji za genocid.

Ističe da je ovo nevjerovatan ponor, koji je otvorila NATO alijansa, jer je ovdje, dodaje Stevandić, rezolucija o NATO muslimanima, a ne o muslimanima o svijetu i to je ogromna razlika. 

- To je 10:1 i oni će taj ponor ugledati kasnije - poručio je Stevandić.

Ističe da su potcijenili i međunarodnu diplomatsku aktivnost Srbije, kao i da su desetine zemalja na strani Srbije.

- Ovo je novi promašaj Zapada koji će napraviti nekoliko negativnih efekata. Prvi će biti potpuno poremećeni odnosi na Balkanu između država i naroda. Otvaranje puta da Republika Srpska traži izlaznu trasu jer ne želi da živi sa ljudima koji je prije podne proglašavaju genocidnom, a popodne žele da ukinu, a onda bi sa njom da žive u istoj državi i sarađuju - rekao je Stevandić.