latinica  ћирилица
12/04/2024 |  09:19 ⇒ 11:25 | Autor: TANЈUG

Vučić pisao svim liderima u Evropi zbog Kosova

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros liderima u Evropi kancelaru Njemačke Olafu Šolcu, predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu i drugima poslao pisma u vezi sa prijemom tzv. Kosova u Savjet Evrope, što pokazuje da se Srbija neće predati.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

- Ekonomski smo jaki i tu sam veliki optimista, ali pritisci kojima je Srbija trenutno izložena narušavaju taj optimizam. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zabrinut više nego ikada i razlozi za to su objektivni, a nalaze se u tim pritiscima - rekao je Mali za TV Hepi.

Istakao je da sve decenije koliko se poznaju nikada nije vidio zabrinutijeg Vučića i naveo da su pritisci uzrokovani problemima u regionu, odnosno BiH, zatim situacijom na Kosovu i Metohiji, pitanjem sankcija Ruskoj Federaciji i ukazao da prijeti i donošenje rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

- To su ozbiljni pritisci i upravo zbog toga kažem, nikada ga zabrinutijeg nisam vidio. Naravno, daćemo sve od sebe da se nađe rješenje - rekao je Mali i istakao da ko god poznaje Vučića mora da zna jednu stvar, a to je da predaja nikada nije opcija.

Mali je istakao da su razlozi za zabrinutost objektivni i istakao da slijede izbori za Evropski parlament, u Velikoj Britaniji, SAD i da je sada pritisak da se sve završi ako je moguće do tih izbora.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, da će se Srbija boriti do poslednjeg trenutka protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope i nacrta rezolucije o Srebrenici.