latinica  ћирилица
12/04/2024 |  09:52 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Poziv na takmičenje "Slovenski vijenac: Istorijsko i kulturno jedinstvo slovenskih naroda"

Institut za jezike i kulturu "Lav Tolstoj", Međunarodni centar za slovenske jezike i kulture "Sozvučie" zajedno sa Državnom budžetskom ustanovom "Moskovska kuća narodnosti" organizuju događaje i takmičenja od januara do decembra 2024. u okviru Međunarodnog projekta Slovenski vijenac: Istorijsko i kulturno jedinstvo slovenskih naroda.
"Slovenski vijenac: Istorijsko i kulturno jedinstvo slovenskih naroda" (Foto: Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi) -
"Slovenski vijenac: Istorijsko i kulturno jedinstvo slovenskih naroda" (Foto: Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi)

Program projekta se realizuje uz podršku Odeljenja za nacionalnu politiku i međuregionalne odnose Vlade Moskve i Sving magazina za djecu i tinejdžere iz Bjelorusije.

Projekat je zasnovan na kulturnom konceptu slovenskog reciprociteta. Međunarodni projekat je edukativnog karaktera i zasniva se na materijalima o istoriji i kulturi slovenskih naroda, te umjetničkim i muzičkim djelima.

Projekat će obuhvatiti međunarodna takmičenja u književnom čitanju, izvođenju muzičkih djela slovenskih kompozitora, međunarodne konferencije, diskusije, okrugle stolove, susrete sa piscima i pjesnicima u Književnom klubu koji nosi ime L.N. Tolstoja.

Program projekta je usmjeren na očuvanju duhovnih i moralnih vrijednosti Slovena, prije svega njihovog maternjeg jezika i kulture, razvijanje i jačanje veza među narodima slovenskog svijeta.

Sva takmičenja se održavaju u oflajn i onlajn formatima, a osim ruskih, pozvani su i strani studenti, nastavnici i omladina starosti  od 6 do 35 godina.

Mjesto održavanja: Moskva, ustanova "Moskovski dom narodnosti".

E-pošta za pisma i zahteve učesnika: leoinst@yandex.ru

Pravilnik o konkursu

Da biste popunili prijavu za učešće, kopirajte link: https://forms.yandex.ru/cloud/65da12fbd04688cf214b5bb8/

Stranica na društvenoj mreži VKontakte: https://vk.com/club216206729

E-mail Organizacionog komiteta: study_inst@mail.ru