latinica  ћирилица
12/04/2024 |  13:58 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

KKI Vrbas pisao nadležnim institucijama: Traže pomoć za odlazak u Rusiju

Košarkaški klub invalida Vrbas trebao bi od 27. maja do 2. juna tekuće godine da učestvuje na prestižnom turniru u Kazanju.
KKI Vrbas - Foto: RTRS
KKI VrbasFoto: RTRS

U ovom trenutku nije sigurno da li će se višestruki šampioni NLB lige, Republike Srpske i BiH pojaviti u Rusiji, a kao razlog je nedostatak novčanih sredstava.

Zbog svega toga u ovom trofejnom sportskom kolektovu odlučili su se da pomoć potraže od nadležnih republičkih i gradskih institucija.

- Uputili smo dopis predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću kako bi nam pomogli da odemo na turnir u ruski grad Kazanj. Bez njihove pomoći ne možemo ništa, jer su nam neophodna značajna novčana sredstva kojih mi jednostavno nemamo. Nadamo se da će nam izaći u susret, a bila bi velika šteta da ne odemo na turnir na koji nas je pozvao proslavljeni košarkaš Andrej Kirilenko koji danas obavlja funkcijupredsjednika Košarkaške federacije Rusije – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Iz ovog uspješnog banjalučkog kluba još su istakli kako bi nastupom na turniru u Kazanju na najbolji način reprezentovali kako svoj klub, isto tako i Grad Banjaluku ali i cijelu Republiku Srpsku.