latinica  ћирилица
12/04/2024 |  15:30 ⇒ 19:16 | Autor: RTRS

Spasena imovina Akvane; Radnicima uplaćeni doprinosi i plate (VIDEO)

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada okupili su se ispred ovog banjalučkog preduzeća, te izjavili da je juče na sjednici Skupštine grada, kako tvrde, spriječena najveća pljačka u istoriji Banjaluke. Zahvaljujući odbornicima skupštinske većine, kažu, spasena je imovina Akvane i radna mjesta radnika ovog preduzeća.
Akvana - Foto: RTRS
AkvanaFoto: RTRS

Plan je bio da preduzeće Akvanu i 50 dunuma zemlje gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zamjeni za hipoteku od milion maraka i kasnije proda dogovorenom kupcu, Đajić. Kaže da je, zahvaljujući odbornicima SNSD u Skupštini grada, spriječena još jedna pljačka.

- Zbog 100 miliona KM koliko vrijedi ova zemlja i da se stavi pod hipoteku i kasnije proda i na taj način uništi još jedan dio Banjaluke - istakao je Đajić.

Polemika oko Akvane vodila se na jučerašnjoj sjednici grada. Predsjednik skupštine grada Ljubo Niković kaže da je gradonačelnik namjeravao da na zemljištu Akvane bude izgrađeno 60 hiljada metara kvadratnih stambenog prostora, a sve kako bi, kako tvrdi, ostvario finansijsku korist.

- Čovjek je juče pokušao da iskoristi radnike, nas obmane i da Banjaluci kaže da je to uradio kako bi pomogao radnicima a sve kako bi sklopio reprogram sa Poreskom upravom - navodi Ninković.

Radnici Akvane na sjednici grada izrazili su svoje nezadovoljstvo jer im doprinosi nisu uplaćeni osam mjeseci. Danas su dobili i plate i uplaćene doprinose.

- Vidite dajemo zalog za zgradu, tobogan nebitno da se izbriše reprogram i Poreska uprava Srpske je bila spremna i Skupština je rekla ne, mi ne želimo reprogram što je jedna bizovna situacija.Oni su htjeli da na drugi način riješe - navodi Stanivuković.

Riješeno je odlukom o kreditnom zaduženju grada u iznosu od 1.2 miliona maraka što su i podržali odbornici Skupštine grada.