latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:00 | Autor: TANЈUG

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora

U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom devojčice, a kako javlja reporter Tanjug, pregleda se i korito Zlotske reke i to od Zlota ka mjestu Sumrakovac.
Nastavlja se potraga za malom Dankom  (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Nastavlja se potraga za malom Dankom (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Takođe pregledaju se i rezervoari kojih ima mnogo i koji su uglavnom raštrkani.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u ЈKP "Vodovod" i odlično znaju raspored tih rezervoara, zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta i zbog toga je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D. Ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze.

Pripadnici borskog i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena, u utorak su stigli u selo Zlot, u okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pretražen je i drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.  Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Ј.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično dijelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se Ј.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor ЈP "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.