latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:01 ⇒ 19:04 | Autor: RTRS

Kako do besplatne karte za javni gradski prevoz u Banjaluci? (VIDEO)

Besplatan javni gradski prevoz za 48.000 penzionera Banjaluke. Sa ovom mjerom će biti obuhvaćeni penzioneri, ali i sva lica starija od 65 godina. Od ljeta se najavljuju i niže cijene karata gradskog prevoza za sve građane.
Gradski prevoz u Banjaluci - Foto: RTRS
Gradski prevoz u BanjaluciFoto: RTRS

Penzionerka Gospana Јokanović zadovoljna je što će prevoz u Banjaluci biti potpuno besplatan. Sve u svemu, kaže, velika olakšica za njen budžet.

- Mi smo bili zadovoljni i što nam je smanjena mjesečna karta sa 28 KM na 11, ali gradonačelnik želi da on bude besplatan - kazala je Јokanovićeva.

Svaki penzioner će na ovaj način ostvariti uštede, što je otprilike iznos u visini od jedne penzije godišnje, kažu u Udruženju penzionera.

- Došao je trenutak o kom se dugo pričalo da će građani Banjaluke imati besplatan gradski prevoz. Moramo dostaviti određeni dokument da se izrade karte za besplatnu vožnju - rekao je Zoran Uletilović, predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera.

Penzioneri već od danas mogu predati zahtjev i ostvariti pravo na doživotnu karticu za besplatan javni prevoz.

Brine ih samo da li će procedura prijavljivanja biti sa mnogo čekanja.

- 48.000 penzionera treba samo da dostavi jedan papir, svoju fotografiju i mi mu izdamo besplatnu doživotnu kartu. Očekujte tokom ljeta da će pojeftiniti jednokratna karta sa 2.30 na 1.50 KM i da će sav javni prevoz biti jeftini za 25 odsto - istakao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Opširnije u prilogu: