latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:47 ⇒ 18:40 | Autor: TANЈUG

Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Sofiji i Varni

Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije ''Nobu Hospitality'', u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvoriće dva hotela u Bugarskoj.
Robert De Niro (Foto: EPA-EFE/Sebastien Nogier) -
Robert De Niro (Foto: EPA-EFE/Sebastien Nogier)

Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuvar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper, prenio je bugarski bTV.

''Nobu Hospitality'' hoteli biće otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda biće smješten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija Trud.

- Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prestonica Evrope, biće smješteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta ''Ivan Vazov'' i okruženi buticima, umjetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima - navodi se na veb stranici kompanije.

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, prije nego što je renovirana 2022.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umjetnosti.