latinica  ћирилица
12/04/2024 |  18:23 ⇒ 18:27 | Autor: SRNA

U Bijeljini festival srednjoškolskih predstava od 23. aprila

Sedmi festival srednjoškolskih predstava u Bijeljini "Udahni kulturu" biće otvoren 23. aprila i tokom tri dana publici će se predstaviti učenici Ekonomske škole, Gimnazije "Filip Višnjić" i Tehničke škole "Mihajlo Pupin", najavljeno je iz bijeljinskog Centra za kulturu.
Bijeljina - festival srednjoškolskih predstava - Foto: SRNA
Bijeljina - festival srednjoškolskih predstavaFoto: SRNA

Đaci Ekonomske škole izvešće predstavu "Povratak" prema tekstu Harolda Pintera, u režiji profesora srpskog jezika i književnosti Igora Kalajdžije.

Druge festivalske večeri publici će se predstaviti učenici dramske sekcije "Virus" bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" sa predstavom "Gidionov čvor", prema tekstu DŽona Adams, a u režiji profesorica Valentine Vidaković i Olivere Pandurević.

Festival će u četvrtak, 25. aprila, zatvoriti učenici Tehničke škole "Mihajlo Pupin" predstavom "Urnebesna tragedija", prema tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Đurić Јosipović i Svjetlane Sikiraš.

Organizator festivala srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" je Centar za kulturu "Semberija", gdje će sve predstave biti odigrane sa početkom u 20.00 časova.

Ulaz je slobodan.