latinica  ћирилица
12/04/2024 |  19:16 ⇒ 22:28 | Autor: SRNA

Јovanović: Prisustvo Dodika na Delfi forumu u Grčkoj prilika da se čuju stavovi Srpske

Prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika devetom Delfi ekonomskom forumu u Grčkoj od izuzetne je važnosti jer je bitno da se na tako značajnim forumima čuju stavovi i pogledi Srpske na trenutnu geopolitičku situaciju u svijetu, rekla je šef predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelena Јovanović.
Јelena Јovanović - Foto: SRNA
Јelena ЈovanovićFoto: SRNA

- Predsjednik Dodik će večeras biti gost na večeri kojoj je domaćin ministar spoljnih poslova Grčke Јorgos Gerapetritis, a sutra će prisustvovati i različitim panelima koji će se održati na samom Forumu - istakla je Јovanovićeva.

Ona je navela da Delfi forum predstavlja jedan od najvećih ekonomskih foruma koji se odžavaju u Evropi te da ove godine okuplja više od 2.500 učesnika iz različitih oblasti kao što su finansije, nauka, politika, a s ciljem da se uključe javne i vladine institucije, privatni sektor i civilno društvo u otvorene debate i diskusije.

- Naziv ovogodišnjeg DEF-a je "Velika tranzicija" i svakako je fokus na višestrukim tranzicijama u svijetu i svemu što se dešava u svijetu. Pokrovitelj foruma je predsjednik Grčke Katerina Sakelaropulu - rekla je Јovanovićeva.

Forum je počeo 10. aprila i trajaće do sutra.