latinica  ћирилица
12/04/2024 |  19:19 ⇒ 13/04/2024 | 09:03 | Autor: RTRS

Poruka jasna - Rezolucija o Srebrenici ruši mogućnosti zajedničkog života u BiH (VIDEO)

Izvjesno falsifikovanje prošlosti za neizvjesnu budućnost BiH i regiona. U Srpskoj i Srbiji ovako ocjenjuju najavu usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Nesumnjivo, da će biti tačka razjedinjenja i da će dodatno zakomplikovati odnose ne samo na Zapadnom Balkanu već i šire. Ne samo da nisu ispoštovane procedure za usvajanje takve jedne rezolucije, već se opravdano postavlja pitanje zašto dolazi u ovom trenutku.
Sastanak najvišeg rukovodstva Srpske i Srbije u Beogradu - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Sastanak najvišeg rukovodstva Srpske i Srbije u BeograduFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Političke i finansijske sankcije, suđenja zvaničnicima, nametanje zakona nelegitimnog Kristijana Šmita, pokušaj oduzimanja imovine, pa sad i Rezolucija o Srebrenici.

Malo ko može vjerovati da sve ovo nije dio orkestriranog napada na Republiku Srpsku koji se nastavlja. Јednostrano iz BiH i iz političkog Sarajeva u Ujedinjene nacije otišla je nova rezolucija. Da li će biti usvojena zavisi od onih koji budu glasali ZA i PROTIV, a ne od dvotrećinske većine. Namjerni presedani i proceduralni propusti. Da li i namjerno izabran trenutak?

Nakon sastanka zvaničnika Srpske i Srbije oglasio se bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović.

Nije propustio priliku da kaže da je predsjednik Vučić učesnik u kako kaže opsadi Sarajeva. To samo potvrđuje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je Bećirovića nazvao falsifikatorom, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Bećirovićeva populistička retorika samo će doprinijeti daljem rastu političkog rejtinga Aleksandra Vučića, dok će Bećirović zauvijek biti zarobljen u tamnom vilajetu i ostati provincijski političar u pokušaju - konstatovao je Dodik.

Opširnije u prilogu: