latinica  ћирилица
13/04/2024 |  12:08 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Lukić: Rezolucija o Srebrenici dio planskog napada na srpski korpus

Najavljena rezolucija o Srebrenici, kojom Srbe pokušavaju da proglase genocidnim narodom, dio je šireg, planskog napada na srpski korpus, koji se odvija ne samo prema narodu i vlastima u Republici Srpskoj, izjavio je advokat Branko Lukić.
Branko Lukić - Foto: RTRS
Branko LukićFoto: RTRS

On je istakao da dio tog napada podrazumijeva i pokušaje isključenja predsjednika Srpske Milorada Dodika iz političkog života, kao i ono što Kristijan Šmit radi za zapadni faktor na razbijanju Republike Srpske - pokušava da otme imovinu i štiti Ustavni sud koji radi preglasavanjem protiv srpskog i hrvatskog naroda u BiH.

Lukić je naveo da u isto vrijeme teče i napad na Srbiju i srpski narod u Srbiji pokušajima da se otme Kosovo i Metohija, a u isto vrijeme "da uguraju" takozvano Kosovo u Savjet Evrope.

- Sve ovo je slagalica koja je deo većeg plana. Ništa nije slučajno, sve je planirano. Pre nekoliko godina smo, kada je /američki predsjednik DŽozef/ Bajden došao na vlast, predvideli šta bi moglo sve da se desi, ali nismo mislili da će to da se radi sa ovolikom bezobzirnošću i upornošću - rekao je Lukić za TV Pink.

On je ocijenio da je monstruozna teorija o takozvanom udruženom zločinačkom poduhvatu u Haškom tribunalu služila kako bi srpskom kolektivitetu bila nametnuta krivica.

Oni /u Hagu/ nisu ni sudili pojedincima i ovde nije dobro shvaćeno da će ovakve posledice da budu. Da će oni pokušati na sve načine da srpskom kolektivitetu nature tu krivicu - ukazao je Lukić.

Lukić je istakao da Srbi imaju pravo da se brane i moraju da shvate ko im je neprijatelj, a ko prijatelj.

- Da se konačno okrenemo prijateljima i da prestanemo da trčimo za starim dušmanima. /Blaženopočivši/ patrijarh Pavle je rekao: "Nemojte da tražimo nove prijatelje među starim dušmanima". Dakle, sve je poznato, ništa tu nema nepoznato ukoliko čovek samo želi da drži otvorne oči - zaključio je Lukić.