latinica  ћирилица
14/04/2024 |  11:47 ⇒ 15:30 | Autor: TANЈUG

Vučić: Suprotstavićemo se onima koji bi da mnogostradalni srpski narod okarakterišu genocidnim

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija suprotstaviti najmoćnijima u svijetu koji misle da imaju pravo da mnogostradalni srpski narod okarakterišu kao genocidni.
Vučić na obilježavanju Dana Kobri (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić) -
Vučić na obilježavanju Dana Kobri (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić)

- Kao mala zemlja suprotstavićemo se najmoćnijima u svetu, to radimo zato što obraz nema cenu, zato što Srbija nije na prodaju i zato što otadžbinu volimo više od svega. E zato ćemo se suprotstaviti svima vama koji mislite da imate pravo da nam otadžbinu komadate, da menjate istoriju i koji mislite da mnogostradalni srpski narod imate pravo da okarakterišete kao genocidni - poručio je Vučić u obraćanju na svečanosti u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namjene "Kobre" .

On je istakao da se Srbija našla usred geopolitičkih vrtloga ni kriva ni dužna, a pritisnuta od mnnogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se opravdaju.

- Neće biti lakše. Zato nam je potrebno da jačamo vojsku, ulažemo i preko mere u zaštitu suvereniteta. Samo tako možemo da odvratimo sve koji žele uništenje Srbije - rekao je Vučić.

On je naveo da srpski narod bukvalno dovode u situaciju da bude u uglu i da čuva ono što ima, a to je - otadžbina Srbija.

Vučić je danas svečano uručio "Kobrama" vojnu zastavu koja im je dodijeljena predsjedničkim ukazom od 5. aprila i najavio rekonstrukciju prostora u kome borave i obučavaju se i veće plate, te poručio da se od njih očekuje da se odazovu svakom pozivu otadžbine.

On je naglasio da mu je velika čast što je predsjedničkom odlukom mogao da im dodijeli vojnu zastavu, ističući da su je zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali prije svega ljubavlju prema otadžbini.

- Mi ćemo se u narednim danima i nedeljama, pozivajući se i ugledajući se na vaš duh i snagu, boriti svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz i ugled Srbije - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nosio je oko vrata šal u obliku male zastave Srbije sa natpisom "Kobre", koji je danas dobio, i poručio da će je nositi ponosno na svakom mjestu "od Ist Rivera do Strazbura" i ponositi se srpskom trobojkom.

- Nikada im nećemo dati da srpski narod okarakterišu kao najgori na svetu praveći se kako to nije ništa - poručio je Vučić.