latinica  ћирилица
14/04/2024 |  12:47 | Autor: TANЈUG

Ubica iz sidnejskog šoping mola bolovao od šizofrenije (VIDEO)

Pomoćnik komesara policije Kvinslenda Rodžer Lou gdje žive roditelji masovnog ubice iz sidnejskog šoping mola DŽoela Kaučija izjavio je danas da je Kauči od rane mladosti bolovao od šizofrenije, da je prije krvavog napada spavao u vozilu ili u jeftinim hostelima i da se, između ostalog, bavio poslovnom pratnjom.
Napad u tržnom centru u Sidneju (Foto: EPA-EFE/STEVE MARKHAM) -
Napad u tržnom centru u Sidneju (Foto: EPA-EFE/STEVE MARKHAM)

Njegova porodica je potvrdila da Kauči nije bio u redovnom kontaktu s roditeljima, ali ponekad je slao svojoj majci poruku gdje se nalazi, prenijeli su australijski mediji.

Lou je rekao da je Kaučiju dijagnostikovana mentalna bolest sa 17 godina i da je njegovo mentalno zdravlje dodatno narušeno u posljednjih nekoliko godina, ali nikada ranije nije bio u sukobu sa zakonom.

Prema riječima pomoćnika komesara policije Kvinslenda, Kaučijeva porodica obratila se policiji nakon što je na televiziji vidjela snimak fatalnog napada i da je "pomagala u svim elementima istrage".

U međuvremenu je prekinula ćutanje i porodica masovnog ubice koji je ubio šest ljudi i ranio mnoge druge u napadu nožem u šoping molu na Vestfild Bondi DŽankšnu.

Kaučijevi roditelji, Endru i Mišel, izjavili su da su DŽoelovi postupci bili "zaista užasavajući.

- Apsolutno smo uništeni traumatičnim događajima koji su se juče dogodili u Sidneju. Naše misli i molitve su sa porodicama i prijateljima žrtava i sa onima koji su na liječenju - rekli su roditelji ubice.