latinica  ћирилица
14/04/2024 |  20:29 ⇒ 20:29 | Autor: TANЈUG

Sud u Prištini odredio pritvor Srbinu iz Zvečana

Sud u Prištini odredio je mjeru od 30 dana pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".
Priština (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Priština (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Advokat Srećka Sofronijevića, Nebojša Vlajić rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično djelo.

- Јavni tužiilac je obrazložio svoj zahtjev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično djelo nema i da ne postoji opasnost od bjekstva, jer je on čitavo vrijeme nakon događaja za koji se optužuje živio u svojoj kući u Zvečanu gdje ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobjegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad - rekao je Vlajić.

On je objasnio da je došlo do promjene advokata i da sada on brani Sofronijevića, jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

- Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena - rekao je Vlajić.

Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu, kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dijete, tereti se još i za navodni "pokušaj teškog ubistva", "napad na službeno lice", "posjedovanje i neovlašćeno držanje oružja", "poziv na otpor", kao i za "učešće u neredima".