latinica  ћирилица
15/04/2024 |  08:19 ⇒ 11:32 | Autor: RTRS

Đokić: Rezolucijom se otvara novo krizno žarište u BiH; Na mitingu pokazati jedinstvo (VIDEO)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je za RTRS da se rezolucijom o Srebrenici otvara novo krizno žarište u BiH.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je istakao da Njemačka rezolucijom o Srebrenici želi da promijeni istoriju i prikrije svoje zločine, namećući Srbima kvalifikaciju genocidnog naroda.

On je rekao da bi i Bošnjaci i Hrvati trebalo da razumiju da se otvara novo žarište i da bi trebalo budu mudri i ne odgovore kao što inače odgovaraju.

- Mi Srbi moramo reagovati, a bilo bi dobro da i oni razumiju šta se dešava - rekao je Đokić.

Đokić je pozvao građane na veliki narodni miting "Srpska te zove" koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci i na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

- Važno je da miting bude masovan, da se garađani odazovu u što većem broju i da pokažemo koliko smo privrženi zaštiti interesa Republike Srpske i srpskog naroda koji je ponovo napadnut - istakao je on.

Đokić je rekao da će sa ovog mitinga biti poslate pruke mira i želje za stabilnošću i jasno rečeno da Republika Srpska i srpski narod ne prihvataju rješenja koja ugoržavaju njene vitalne interese.