latinica  ћирилица
15/04/2024 |  13:33 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Višković sa Škrebićem: Zajednički raditi na unapređenju privrednog ambijenta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa predsjednikom Unije poslodavaca Republike Srpske Zoranom Škrebićem.
Višković i Škrebić - Foto: Ustupljena fotografija
Višković i ŠkrebićFoto: Ustupljena fotografija

U otvorenom razgovoru predsjednik Vlade čestitao je Zoranu Škrebiću izbor na mjesto predsjednika Unije poslodavaca Republike Srpske i zaželio mnogo uspjeha naglasivši da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da zajedno sa privrednim udruženjima i privrednicima zajednički radi na unapređenju privrednog ambijenta.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim privrednim i ekonomskim temama, s osvrtom na izazove i poteškoće sa kojima se susreće domaća privreda, ali i izazovima na regionalnom i svjetskom tržištu.

Ocijenjeno je da, pod uticajem globalnih događaja i sukoba nikad nije bilo teže raditi i privređivati i da krize i izazovi sa kojima se suočava privreda u Evropi i svijetu zahtijevaju zajednički sistemski pristup u kreiranju mjera i u pronalaženju zajedničkih rješenja naših privrednih udruženja, privrednika i resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Radovan Višković, govoreći o mjerama podrške koje je do sada kreirala Vlada, a koje se ogledaju u podsticajima, olakšicama, oslobađanju privrede parafiskalnim i fiskalnim nametima..., naglasio je da je Vlada spremna i opredijeljena da i dalje u budućem periodu sarađuje sa Unijom poslodavaca Republike Srpske na partnerskom odnosu i uz maksimalno uvažavanje prilika i ambijenta.


Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Zoran Škrebić istakao je da je cilj doći do dobrih rješenja koja će razvijati privredu, a u cilju dobrobiti i napretka u Republici Srpskoj.


Takođe, istakao je da su podsticaji privredi koje je kreirala Vlada Republike Srpske, cijena električne energije, najniža plata, poreska politika, suzbijanje sive ekonomije... teme od velike važnosti za funkcionisanje privrede, a na kojima treba da rade timski privrednici i predstavnici Vlade analizirajući prilike, određene parametre, s ciljem kreiranja i dobijanja kvalitetnih rješenja.


Sastanku u kabinetu predsjednika Vlade prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.