latinica  ћирилица
15/04/2024 |  15:21 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela gradnja još jedne kružne raskrsnice (VIDEO)

Počela je izgradnja nove kružne raskrsnice na spoju Zapadnog tranzita i Ulice Trive Amelice, kod pekare "Bakal", koja će u velikoj mjeri rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke. Projekat realizuju Grad i Putevi Republike Srpske. Radove su obišli ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, v.d. direktora Puteva Milan Dakić i gradonačelnik Draško Stanivuković.
Banjaluka - izgradnja kružne raskrsnice na Zapadnom tranzitu - Foto: RTRS
Banjaluka - izgradnja kružne raskrsnice na Zapadnom tranzituFoto: RTRS

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vlada Republike Srpske usvajajući program rada javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" predvidjela da podrži lokalne zajednice u nastojanjima da otklone saobraćajne gužve.

"Banjaluka je kao najveći grad našla način da pristupi realizaciji takvih projekata. Banjaluka će graditi ukupno šest kružnih tokova. Ministarstvo učestvuje u izgradnji ove raskrsnice i raskrsnice na Istočnom tranzitu, gdje ćemo sutra otvoriti radove", izjavio je Čubrilović novinarima.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić rekao je da su danas počeli radovi na prvom od niza kružnih tokova.

- Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske zajedno sa Ministartvom saobraćaja i veza i gradom Banjaluka ušlo je u nekoliko zajedničkih projekata u izgradnji niza kružnih tokova koji su potrebni Banjaluci - naglasio je Dakić.

On je dodao da će izgradnja ove kružne raskrsnice koštati oko 2,5 miliona marka i da će rok za izgradnju biti šest mjeseci.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je naglasio da će odmah nakon ove, krenuti izgradnja još dva kružna toka.

- Ovo su veoma važni projekti za Banjaluku. Јedna kružna raskrsnica bez druge nema smisla jer ako na jednoj imate kružni tok, a na drugoj raskrsnici semafor niste ništa napravili - istakao je Stanivuković.