latinica  ћирилица
16/04/2024 |  16:23 | Autor: SRNA

Sutra u Obrenovcu startuje biciklistička trka Beograd-Banjaluka

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka počeće sutra uz učešće 175 biciklista iz više od 40 zemalja svijeta u pet etapa.
Biciklistička trka Banja Luka - Beograd - Foto: RTRS
Biciklistička trka Banja Luka - BeogradFoto: RTRS

Prvog dana biće održana kružna trka u Obrenovcu, a narednog dana, 18. aprila, trka startuje iz Beograda i vozi se preko Pavlovićevog mosta i to bez zadržavanja na graničnom prelazu do Bijeljine.

Treća etapa vozi se od Zvornika do Vlasenice, četvrta od Višegrada preko opština u Republici Srpskoj do vrha Јahorine, a posljednja peta etapa voziće se od Doboja do Banjaluke, gdje je cilj trke.

Izvršni direktor Trke i generalni sekretar Biciklističkog saveza Republike Srpske Goran Guska rekao je ranije da učestvuje 25 ekipa sa 175 takmičara iz više od 40 država svijeta sa četiri kontinenta, a trku će pratiti više od 50 medijskih kuća i prenosiće se uživo.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja istakao je značaj ovog takmičenja koji spaja i promoviše Srbiju i Republiku Srpsku, napominjući da je u trku uključeno 17 opština i gradova.

- Trka Beograd-Banjaluka je događaj koji je proglašen od vlada Srbije i Republike Srpske za događaj od najviše važnosti za specijalne paralelne veze u oblasti sporta, i na to smo ponosni - rekao je Kuvalja.

On je dodao da iza "ove trke stoje i predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, kao i dvije vlade".

Ovo će biti osamnaesta biciklistička trka Beograd-Banjaluka zaredom.