latinica  ћирилица
16/04/2024 |  16:31 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Vulić: Umjesto što se šepuri po institucijama, Marfiju je bolje da se zatvori u svoje odaje do odlaska iz BiH

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da bi bio red da Majkl Marfi bar sada, uoči povratak tamo odakle je došao, obavlja poslove ambasadora, a ne da se šepuri po institucije sa nivoa BiH koje nemaju veze ni sa diplomatijom, niti sa njegovom zemljom.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Šta Marfi danas radi sa direktorom Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /Almirom Badnjevićem/ u sjedištu ove instititucije u Banjaluci!? Kakve sada prikuplja podatke odlazeći ambasador i zašto baš u trenutku kada je zamjenik direktora ove agencije /Petar Bilčar/ odsutan - upitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da je Majkl Marfi najveći problem BiH i najveći rušitelj Dejtonskog sporazuma koji iz dana u dan urušava dejtonsku BiH.

Vulićeva je rekla da Marfi, iako već na izlaznim vratima BiH, nastavlja da obmanjuje Bošnjačke i da im daje lažnu nadu da će im on, uz pomoć turiste Kristijana Šmita i pojedinih zemalja članica UN, ostvariti ratni san i svoriti unitarnu BiH, što se, za njegovu informaciju, nikada neće desiti.

- Bolje bi mu bilo da još ovo malo mandata što mu je preostalo u BiH ne izlazi iz svojih odaja i na taj način bar malo spere ljagu sa svog imena i svoje sramne diplomatske karijere. Јedino po čemu će ostati upamćen jeste da je Majkl Marfi najveći rušitelj dejtonskog uređenja BiH i svakog diijaloga i dogovora domaćih političara, kao i najveći mrzitelj Srba. Zato mu želimo srećan put i da se više nikada ne vrati na ove prostore, ni turistički, ni u prolazu - poručila je Vulićeva za Srnu.