latinica  ћирилица
16/04/2024 |  18:31 ⇒ 18:36 | Autor: SRNA

Nosović: Rezolucija ne može dovesti u pitanje opstanak srpske, razmišljati o samostalnosti

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra da je rezolucija o Srebrenici neprihvatljiva, da ne može dovesti u pitanje opstanak Srpske, te da treba razmišljati o samostalnosti.
Anđelko Nosović - Foto: RTRS
Anđelko NosovićFoto: RTRS

- Јedini cilj te sramne rezolucije jeste da satanizuje srpski narod, jer priča o Srebrenici nije od juče, već se radi o montiranoj i pripremljenoj priči dijela međunarodne zajednice koja želi srpski narod proglasiti genocidnim - rekao je Nosović Srni.

On je iszakao da se Srbima nikako ne može pripisati etikata zločinačkog i genocidnog naroda, podsjetivši da je srpski narod po ko zna koji put u istoriji doveden do zida ucjenama i prijetnjama.

Nosović je naveo da odgovor na to treba da bude da se razmišljamo o samostalnosti Srpske, istakavši da srpski narod mora biti jedinstven jer se Republika Srpska mora po svaku cijenu braniti i odbraniti.

On je podsjetio da je srpski narod kroz istoriju vijekovima stradao, ističući da Njemačka nastoji da na ovim prostorima zavlada i satanizuje Srbe.

- Njemačka je počinila strašne zločine u Prvom i Drugom svjetskom ratu nad Srbima, a sada treći put pokušava da preko Kristijana Šmita uništi i satanizuje srpski narod - zaključio je Nosović komentaršiću inicijativu za usvajanje rezolucije u UN koju je pokrenuo bošnjački dio misije BiH pri UN.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte.