latinica  ћирилица
17/04/2024 |  10:26 ⇒ 10:32 | Autor: TANЈUG

Dubai poplavljen, aerodrom u tom gradu zatvoren zbog rekordnih padavina (VIDEO)

Dubai je poplavljen, a aerodrom u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zatvoren je nakon što je u tom gradu zabilježena rekordna količina padavina tokom 24 sata koja se obično bilježi tokom godinu dana, javila je agencija WAM.
Nevrijeme u Dubaiu (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER) -
Nevrijeme u Dubaiu (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Avio-kompanija "Emirates Airlines" obustavila je letove iz Dubaija od jutros do ponoći 18. aprila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a međunarodni aerodrom u tom gradu savjetuje putnike da ne dolaze na aerodrom, osim ako je to apsolutno neophodno zbog poplava bez presedana koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Aerodrom u Dubaiju saopštio je da letovi i dalje kasne i da se preusmjeravaju i da aerodrom ulaže maksimalne napore da letovi što prije budu obnovljeni.

Kompanija "Emirates Airlines" saopštila je da će nastaviti da obavlja procedure za putnike koji dolaze u Dubai, kao i za tranzitne putnike.

Letovi su preusmjereni u utorak uveče nakon što je aerodrom u Dubaiju djelimično potopljen.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se nastavak padavina.

Obilne kiše i jaki vjetrovi pogodili su UAE, Bahrein i Oman, gdje je 18 ljudi poginulo u poplavama u nedjelju i ponedjeljak.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpili su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.