latinica  ћирилица
17/04/2024 |  10:59 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Ćelić: Nemamo ni trunku poštovanja za postupke ambasadora SAD

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić oglasio se nakon što je objavljeno da se sastao sa američkim ambasadorom u BiH Majklom Marfijem u vrijeme kada SAD uvode sankcije legitimno izabranim predstavnicima Republike Srpske.
Radojica Ćelić - Foto: Ustupljena fotografija
Radojica ĆelićFoto: Ustupljena fotografija

- Američnom ambasadoru nije ispunjena molba da posjeti opštinu Stanari. Nakon toga je isti iskoristio i zloupotrebio ranije započete projekte USAID u dijelu opština na čijem se obilježavanju pojavio, a rukovanje sa mnom van opštine Stanari jeste izraz moje pristojnosti i poštovanja projekata u opštini Stanari - kaže Ćelić.

Ističe da korištenje ovog događaja u sukobima sa rukovodstvom Republike javno osuđuje, jer je kako navodi izvan diplomatske i civilizacijske prakse i nivoa.

- Ni ja, ni moji saradnici nemamo ni trunku poštovanja za postupke ambasadora SAD, koji je osporavao imovinu i nadležnosti Republike Srpske, a njene funkcionere predsjednika Republike, NSRS, Vlade i srpskog člana Predsjedništva i njihove porodice izlagao progonu, tražeći i omogućujući sankcije, kao najstrašniji vid kršenja ljudskih i građanskih prava - naveo je Ćelić.

Kaže da žali ako se u javnosti Republike Srpske njegov gest pristojnosti tumači i koristi van istine koju ovom prilikom javno predočava.