latinica  ћирилица
17/04/2024 |  11:38 ⇒ 11:40 | Autor: Agencije

Podgorica: Uhapšena direktorka Agencije za sprečavanje korupcije

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Јelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, prenose podgoričke Vijesti.
Policija Crne Gore (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, ilustracija) -
Policija Crne Gore (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, ilustracija)

Јelena Perović je uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Službenici crnogorskog Specijalnog policijskog odjeljenja ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprečavanje korupcije.

SPO je blokirao zgradu i izvršio pretres.

Pretres je izvršen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a provjeravana je dokumentacija, određeni poslovni spisi i evidenicija.

Portparol Tužilaštva Vukas Radonjić je saopštio da je krajem marta Ministarstvo finansija dostavilo Specijalnom državnom tužilaštvu izvještaj budžetske inspekcije za Agenciju za sprečavanje korupcije, po kojem je formiran krivični predmet.

Budžetska inspekcija utvrdila je brojne nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u Agenciji, na čijem je čelu Јelena Perović.

Perovićeva je prošle godine na osnovu spornih rješenja za varijabilni dio zarade i prekovremeni rad prihodovala 13.447 evra, navodi se u izvještaju inspektora.

Osim toga, inspektori su utvrdili da je Perovićeva po osnovu rješenja koja su donesena mimo zakona za rad u radnim grupama ostvarila naknadu od 8.722 evra.