latinica  ћирилица
17/04/2024 |  12:31 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Šešelj: Prilikom glasanja saznaćemo ko su nam prijatelji

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će srpski narod uskoro na glasanju u organima UN o prijedlogu rezolucije o Srebrenici definitivno saznati ko su njegovi prijatelji, a ko neprijatelji na svjetskoj pozornici.
Vojislav Šešelj (Foto: Ustupljena fotografija) -
Vojislav Šešelj (Foto: Ustupljena fotografija)

Šešelj je rekao Srni da svi oni koji budu glasali za navedenu rezoluciju jesu neprijatelji Srba.

- Samo će naši prijatelji glasati protiv i to je sad veliki ispit, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, bila ta rezolucija usvojena ili ne, ne smijemo dozvoliti da to nešto mijenja u stvarnosti, jer u Srebrenici nije bilo genocida - rekao je Šešelj.

On je dodao da su tokom rata na području Srebrenice prvo muslimani napravili veliki zločin nad Srbima.

- A poslije oslobođenja Srebrenice, i Srbi nad muslimanima. Ali to ko je naredio i izvršio streljanja zarobljenika poslije oslobađanja Srebrenice, još nije istraženo i na kojim lokacijama - rekao je Šešelj.

On je rekao da je o svemu tome objavio knjigu u kojoj je, kako navodi, dokazao da na području Srebrenice nije bilo genocida.

- To je poslije uradio i poznati izraelski istoričar Gideon Grajf na nešto manjem obimu. Dakle, što se naučne strane tiče, apsolutno se ne može govoriti o genocidu, a politikanti sve mogu nazvati genocidom - rekao je Šešelj.