latinica  ћирилица
17/04/2024 |  20:21 | Autor: TANЈUG

Nadal: Mislim da je ovo bio moj posljednji meč u Barseloni

Španski teniser Rafael Nadal rekao je poslije poraza od Australijanca Aleksa de Minora u drugom kolu turnira u Barseloni da mu je današnji meč vjerovatno bio poslednji na tom turniru gdje je podizao pehar 12 puta.
Rafael Nadal (foto: arhiva/EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Rafael Nadal (foto: arhiva/EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

- Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvijek navodim 'skoro sigurno' ili 'mislim'. Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj posljednji meč u Barseloni. Pobijediti 12 puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran -  rekao je Nadal na konferenciji za medije poslije poraza od De Minora, a prenosi španska "Marka".

Nadal (37) je juče pobijedio Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), a danas ga je Australijanac savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:1).

- Odlazim iz Barselone uvjeren da sam napravio korak napred, ali danas nije bio dan kad sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. Imam sad sedam dana da treniram za Madrid - dodao je Nadal.

Izrazio je zadovoljstvo što se vratio na teren prvi put od januara.

- To što sam mogao da igram ovdje je već bila odlična vijest. Danas se nije radilo o pobjedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Јoš nije bilo vrijeme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata - zaključio je Nadal.