latinica  ћирилица
17/04/2024 |  20:47 ⇒ 18/04/2024 | 17:35 | Autor: RTRS

Drvar: Veče posvećeno Slaviši Sabljiću, novinaru RTRS-a (VIDEO)

U Drvaru je održano veče posvećeno novinaru RTRS-a Slaviši Sabljiću za koga je načelnica opštine Dušica Runić rekla da je ostavio neizbrisiv trag.
Drvar - sjećanje na novinara Sašu Sabljića - Foto: SRNA
Drvar - sjećanje na novinara Sašu SabljićaFoto: SRNA

- Drvar nikada neće zaboraviti velikog Slavišu koji je beskrajno volio svoj Drvar - rekla je Runićeva i podsjetila da je opština Drvar dodijelila Sabljiću posthumno priznanje

Veče posvećeno Sabljića održano je u Radničkom domu u organizaciji opštine i Radio-televizije Republike Srpske.

Nedeljko Lajšić sa RTRS-a rekao je da je Sabljić ostavio neizbrisiv trag u ovoj medijskoj kući, da su generacije imale priliku da od njega uče, te da je zajedno sa njim rame uz rame prošao svaki pedalj Krajine.

Milan Pilipović, novinar iz Gradiške i prijatelj Sabljića, istakao je da je Slaviša bio vrhunski novinar i čovjek, da su se družili 40 godina, te da su bili pravi prijatelji i saradnici.

Slaviša Sabljić rođen je 12. septembra 1946. godine u Drvaru, a preminuo je 2021. godine u Banjaluci.

Prvi novinarski tekst objavio je 26. marta 1976. godine u Dnevniku Radio-stanice "Bratstvo-jedinstvo" u Drvaru, a njegov novinarski put tekao je preko Rojtersa, Politike, ekskluzivnih priča na Radiju Velika Kladuša, urednika Informativnog programa TV Bel.

Bio je dugogodišnji novinar i urednik RTRS-a.

Priče iz serijala "Kapi zavičaja" Sabljić je sabrao u knjigu.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojim i "Zlatnog pera" za izuzetna novinarska dostignuća i doprinos ukupnom razvoju i unapređenju novinarstva, koje mu je dodijelilo Udruženje novinara Vojvodine.

Sabljića je 2016. godine Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.